Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μερικοί το προτιμούν καυτό...

 

Η νέα τάση στη γιόγκα είναι... hot (αλήθεια!)

Η επίδραση της γιόγκα στο σώμα και το πνεύμα είναι μοναδική: μπορεί να σε χαλαρώνει την ώρα που σε γυμνάζει, να σε αποφορτίζει από το stress ενώ αποβάλλει τις τοξίνες ενώ τα αποτελέσματα που έχει είναι χειροπιαστά και άμεσα...


Η Bikram Hot Yoga είναι μία από αυτές της μορφές γυμναστικής που πάει όλα τα παραπάνω στο επόμενο στάδιο για αυτό και ονόματα όπως η Lady Gaga, η Madonna, η Gwyneth Paltrow, η Jennifer Aniston, η Elle McPherson, και η Julia Roberts την έχουν βάλει μέσα στην εβδομαδιαία ρουτίνα τους.
Σε τι διαφοροποιείται από την γνωστή μας yoga; Στο ότι όλο το session γίνεται σε ένα δωμάτιο με τη θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 40 βαθμούς Κελσίου και με κατάλληλη υγρασία στον χώρο. Όσο τρελό και να ακούγεται -ακόμα και για εμάς τις Ελληνίδες που έχουμε μάθει σε τέτοιες θερμοκρασίες - είναι μια από τις πιο ιδανικές και αποτελεσματικές μέθοδος μεθόδους εκγύμνασης για πολλούς λόγους.

Τα πλεονεκτήματα της Bikram Hot Yoga

Φυσικό ζέσταμα και καύσεις μαζί: Πρώτα από όλα μπορείς να γυμναστείς αποφεύγοντας τους τραυματισμούς και τους πόνους. Στους 40 βαθμούς οι μύες ζεσταίνονται πιο γρήγορα, ενώ την ίδια ώρα η διαδικασία αυτή ενισχύει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα αφού το σώμα σου προσπαθεί να εξισορροπήσει την θερμοκρασία του και να την επαναφέρει στα φυσιολογικά όρια.

Εφίδρωση άρα αποτοξίνωση: Ένας από τους βασικούς λόγους που νιώθουμε κουρασμένες είναι το μπλοκαρισμένο μας σώμα εξαιτίας των επεξεργασμένων τροφών που καταναλώνουμε αλλά και του stress που διακατέχει την καθημερινότητα μας. Μέσα από τον ιδρώτα το σώμα αναζωογονείται αποβάλλοντας ουσίες που είναι βλαπτικές. Εάν δεν ιδρώνεις εύκολα, τότε ετοιμάσου για ανατροπές.

Ομοιόμορφο αδυνάτισμα: Εάν έχεις παχάκια που έχουν στρογγυλοκαθήσει στο σώμα σου, σε περιοχές όπως το στομάχι, η πλάτη και οι γοφοί - τα λεγόμενα love handles- ετοιμάσου να τα αποχαιρετήσεις. Το σώμα γυμνάζεται αρμονικά, οι μύες ενδυναμώνουν και αρχίζουν να προβάλλονται στο κορμί σου δίνοντας μια υγιείς και fit όψη. Συν ότι θα αποκτήσεις σιγά σιγά την ευλυγισία που πάντα επιθυμούσες.

Ενεργοποίηση μεταβολισμού: Εξαιτίας της εφίδρωσης αλλά και της καλύτερης οξυγόνωσης του σώματος σου θα έχεις καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και άρα λιγότερα πρηξίματα. Επιπλέον, θα δεις την επιδερμίδα σου να γίνεται πιο λαμπερή, καθαρή καθώς η ζυγαριά θα παίρνει την κατιούσα.

Προσοχή: Εννοείται πως αυτή την μορφή yoga την κάνεις μόνο υπο την καθοδήγηση δασκάλου, ενώ φροντίζεις να διατηρείσαι καλά ενυδατωμένη πριν και μετά την άσκηση.

Εάν τώρα είσαι έτοιμη για πραγματικές αλλαγές και για steamy προπονήσεις αντίστοιχες των celebrities μάθε πως μπορείς να κάνεις την Hot yoga και στην Ελλάδα.
Δες εδώ για λεπτομέρειες και stay hot...!!!

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου