Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μπαράζ απεργιών και στάσεων εργασίας την Πέμπτη (09/06)

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για την Πέμπτη (09/06) η ΓΣΕΕ, ενώ πραγματοποιεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα νέα μέτρα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος...


Από τις 11 το πρωί επίσης και μέχρι τη λήξη του ωραρίου, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε στάσεις εργασίας. Την ερχόμενη Πέμπτη (15/06) κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας και οι δικαστικοί υπάλληλοι, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα:
*Λεωφορεία ΟΑΣΑ: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
*Μετρό: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί.
*ΗΣΑΠ: Θα λειτουργήσει μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
*Ακίνητα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού όπου υπάρχει 24ωρη απεργία.
Ακόμη, οι λιμενεργάτες έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τη Πέμπτη και την Παρασκευή (09 και 10/06), καθώς διαμαρτύρονται για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ενώ ζητούν να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα ναυπηγεία και μαζί με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα.


Απο cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου