Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση ρεκόρ των «Αγανακτισμένων»


Χωρίς προβλήματα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για 12η μέρα οι «Αγανακτισμένοι», στο πλαίσιο της 2ης συντονισμένης πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας...
 

Αρκετοί είναι πάντως και αυτοί που θα παραμείνουν επί τόπου μέχρι το πρωί. Μεγάλες συγκεντρώσεις και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας σφυρίχτρες -ακόμη και ελάχιστες βουζέλες- οι συμμετέχοντες φωνάζουν συνθήματα κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.
Εκτός από τις ελληνικές σημαίες στην Πλατεία Συντάγματος κυμάτιζαν σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής, ενώ υπήρχαν ακόμη και πλακάτ υποστήριξης στην Υεμένη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Κοινοβούλιο ήταν ενισχυμένες.
Λίγο πριν τις 6:00 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν με ηχηρές επιδοκιμασίες ομάδα από περίπου 25 μοτοσικλέτες που κατέφτασαν στο Σύνταγμα, ενώ θερμά υποδέχθηκαν ομάδα Αιγυπτίων που έφτασαν στην πλατεία κρατώντας πανό με το σύνθημα «από την Ταχρίρ μέχρι το Σύνταγμα, σας στηρίζουμε».
Στο Σύνταγμα αυτή τη φορά βρέθηκαν «Αγανακτισμένοι» από άλλα μέρη της χώρας, ενώ δεύτερο «επίκεντρο» των συγκεντρώσεων ήταν ο χώρος μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.


Απο .tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου