Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Hot Yoga! Καις έως και 1000 θερμίδες σε μία ώρα... Αντέχεις....;


Πάρε την πετσετούλα σου, το νεράκι σου, φόρεσε στενά και μικροσκοπικά ρουχαλάκια και φύγαμε. Όχι δεν πάμε στην παραλία. Πάμε να κάνουμε Hot Yoga. 
Φαντάσου μια αίθουσα γυμναστικής όπου η θερμοκρασία θυμίζει πάντα καύσωνα του Αυγούστου...

Ξαφνικά αισθάνεσαι πως το δέρμα σου παίρνει φωτιά. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει όσο έχεις να αντιμετωπίσεις τη ζέστη να εκτελέσεις και μια σειρά από ασκήσεις yoga. Έχεις τρελαθεί; μάλλον θέλεις να μου πεις. Έχω να σου πω όμως πως με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάψεις έως και 1000 θερμίδες σε μία ώρα, να σφίξεις όλο το σώμα και να αποκτήσεις ελαστικότητα που θα ζήλευαν ακόμη και... ακροβάτες!

H καθηγήτρια Hot Yoga Ελένη Πρέκα σου εξηγεί ό, τι πρέπει να γνωρίζεις για την ιδιαίτερη αυτή γυμναστική και σε τι μπορεί να σε οφελήσει.

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ YOGA...;
Οι ασκήσεις δεν διαφέρουν σε κάτι από τις κλασικές της Hatha Yoga. Η διαφορά είναι στη θερμοκρασία! Το δωμάτιο της Hot Yoga έχει μόνιμη θερμοκρασία στους 40,6οC για να  ζεστάνει τους μύες και να προκαλέσει εφίδρωση. Είναι σαν να επιταχύνεις τα οφέλη της γυμναστικής στο maximum. Η εφίδρωση αποτοξινώνει τον οργανισμό, ενώ παράλληλα τον βοηθά να κάψει πιο γρήγορα θερμίδες.
Ο ιδρώτας που "χύνεις" είναι σαν να έτρεχες σε έντονο ρυθμό για 40 ολόκληρα λεπτά χωρίς σταματημό. Την ίδια ώρα οι ΄'καυτοί" μύες προστατεύονται από τραυματισμούς και γυμνάζονται πιο αποτελεσματικά. 

Τι προσφέρει η Hot Yoga...;


Διαβάστε περισσότερα στο tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου